Eurobespaar

De beste bespaardeals

Alle onnodige uitgaven van dure kleren, laptops, televisies tot aan een nieuwe auto heb ik allemaal gekocht in een periodes van onzekerheid en een laag zelfbeeld. Als je terugdenkt aan al je onnodige aankopen is de kans groot dat dit in periodes is gekocht dat je je niet optimaal voelde.


De aankopen zorgden ervoor dat je je weer wat beter voelde over jezelf. Je ziet dat de marketing hier ook op ingericht is. Op alle verpakkingen en reclames staan vrolijke mooie mensen met producten die hun mooi en gelukkig maken. Als je in een negatieve vibe bent wil je je ook zo voelen en sta je er open voor om deze producten te kopen. Je ziet dit terug in de winkels, mooie gepositioneerde producten, kleren op de beste wijze uitgestald. ALs je een winkel binnen komt stap je in een wereld van mooie spullen die je gelukkig maken. Het gevolg je wil deze spullen hebben. Om deze gevoelens te onderdrukken zul je stevig in je schoenen moeten staan. Hoe voorkom je deze impulsieve aankopen gebaseerd op emotie en niet op verstand?

Aangezien het probleem bij je eigen gevoel zit zul je hier een oplossing voor moeten bedenken. Als je lekker in je vel zit zul je minder snel geneigd zijn om onnodige aankopen te doen.

Wandel een stuk. Een wandeling kan ervoor zorgen dat je de zaakjes in je hoofd weer op een rij krijgt. Je beweegt en ademt bewuster de frisse lucht in waardoor er meer zuurstof naar je hersenen komt waardoor je scherper kan nadenken.

Spreek met vrienden af. Drink een kop koffie met wat vrienden of familie en praat over je mogelijke problemen. Mensen in je omgeving kunnen je vaak goed helpen om tot een oplossing te komen.

Ruim je huis op. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. Het geeft voldoening om het huis aan kant te hebben.

Praat over je toekomst plannen. Door te dromen over je plannen en hier kleine stappen in te nemen wordt je enthousiast en krijg je enerige.

Start met een project. Zorg dat je bezig blijft. Bouw een nieuwe schuur in de tuin of schilder het huis. Door actief bezig te zijn verdwijnen negatieve gedachten.

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie