Eurobespaar

De beste bespaardeals

Het wordt vaak vergeten maar als je in de schulden zit dan is het mogelijk om te onderhandelen over de voorwaarden. Om dit voor elkaar te krijgen moet je al je informatie verzamelen. De schuldeiser bellen en durven te onderhandelen. Je zult je verbazen over hoe eenvoudig het is om de voorwaarden van je lening te versoepelen. De schuldeiser zal namelijk ten alle tijden kiezen voor zijn geld. Als jij laat zien dat je de schuld serieus neemt en bereidt bent om maandelijkse te gaan afbetalen maar opzoek bent naar een tegemoetkoming in een verlaging van het rentepercentage of de afbetalingstermijn dan is daar in veel gevallen ruimte voor. De besparing die dit oplevert kan je helpen om extra aflossingen te doen of om een noodfonds op te bouwen voor onverwachte uitgaven.


Werkt onderhandelen over je schuld voor jou?

De schuld moet aanzienlijk zijn. Voor een kleine schuld zal een schuldeiser minder snel bereid zijn je tegemoet te komen. Daarnaast is het verstandig om enig inzicht in de rentepercentages te hebben. Is het rentepercentages aan de hoge kant in vergelijking met vergelijkbare leningen dan is er ruimte om te dalen. Wees er echter bewust van dat een daling van 5% in je rentepercentage je al een behoorlijke winst op kan leveren. DIt is bij een schuld van 5000 euro 250 euro per jaar. Dat maakt een dergelijk telefoontje de moeite waard.

Voorbereiding van het telefoongesprek

ZOrg ervoor dat je weet wat je exacte schuld is en het daarbij behorende rentepercentage. Zorg er daarnaast voor dat je een printje hebt van je klantnummer accountnummer etc.
Verzamel informatie van de concurrentie. Wat voor een percentages vragen vergelijkbare partijen. Zoek in je emailbox naar reclamemail / zoek op internet of vraag bij je lokale bank naar de percentages. Deze informatie kan je gebruiken voor je argumentatie voor de onderhandeling.
Bedenk van te voren voor welk percentage je wilt gaan. Bij welke percentage ben jij tevreden.
Zorg ervoor dat je relaxed bent voordat je gaat bellen. Loop een rondje drink een glas water denk aan iets leuks. Als je gehaast of gestresst bent dan is het moeilijker om je doel te bereiken.

Het telefoontgesprek

De eerste stap is om iemand aan de lijn te krijgen die de bevoegdheid heeft om een rentepercentage te verlagen. Stel de vraag: Kan ik iemand spreken die de bevoegheid heeft om mijn rente percentage van mijn lening te verlagen? Op het moment dat je iemand aan de lijn hebt die dit kan kan je de volgende tekst gebruiken:

Hallo, ik ben bezig om mijn financiele situatie op orde te krijgen. Ik voldoe aan de maandelijkse betalingen (aangeven als dit het geval is). Om de betalingen te kunnen blijven betalen ben ik opzoek naar de mogelijkheden om de kosten te verlagen van de lening. Zijn er mogelijkheden om het rentepercentage te laten dalen naar…(invullen wat je ingedachte hebt).

Nu is het afwachten wat de reactie is van de andere partij. Wees beleefd bij elke reactie. Ook als ze aangeven dat hier geen mogelijkheden voor zijn. Bedank voor elke verlaging die ze aanbieden.

Komt er niet uit wat je had verwacht zet dan vol in op het aflossen van de schuld met de hoge rente. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt. Start een bedrijfje naast je werk om extra inkomen te generen. Of neem een extra baantje in het weekend. Leer jezelf om goedkoper te lever door deze bespaartips.

Succes

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie