Eurobespaar

De beste bespaardeals

Wees je bewust van de hoogte van de rente op je schulden. Hoe hoger de rente des te meer geld je verliest. Bij een schuld van 1000 euro met een rente van 5,5% verlies je 55 euro per jaar. Heb je een creditcard schuld dan betaal je bijna 19,9% en ben je bijna 200 euro per jaar kwijt. Is je schuld hoger dan zal het rente bedrag ook stijgen. Heb je een creditcards schuld van 5000 euro dan betaal je bijna 1000 euro aan rente. Dat is geld dat rechtstreeks uit je zak verdwijnt. Zeker de moeite waard om te voorkomen.


Hoe kom je van dergelijke schulden af en voorkom je dat je weer nieuwe schulden aangaat?

1 Wees je bewust van de waarde van geld. Reken uit wat je per maand betaald aan rente. Is dit 100 euro? Dan had je elke maand 100 euro opzij kunnen zetten voor je eigen bedrijf. Of 100 euro voor een vervroegd pensioen of voor die nieuwe auto. Kosten voor rente eten je toekomst weg.

2 Spaar een noodfonds van 1000 euro bijelkaar. Dit is haalbaar. Spaar 100 euro per maand en laat dit automatisch overschrijven naar je spaarrekening. Dit bedrag is voor noodgevallen. De cvketel of wasmachine gaat stuk of je hebt een grote reparatie aan je auto. Het voordeel van dit noodfonds is dat je bij een noodgeval je niet opnieuw in de schulden hoeft te steken. Hierdoor voorkom je dat je schulden zich op gaan stapelen.

3 Heb je het noodfonds bij elkaar gespaard? Nu ga je aan de slag met je schulden. Maak een lijst van je schulden en probeer de rente van elke schuld naar beneden te krijgen. Dit doe je door al je schuldeisers te bellen en te vragen of er mogelijkheden zijn om tegen een lagere rente de schuld af te lossen. Als dit gelukt is zorg dan dat al het geld dat je kan missen naar de schuld met de hoogste rente gaat. Zet alles op alles om deze schuld af te lossen. Is deze schuld afgelost kies dan voor de schuld met de rente die daarna het hoogst is.

4 Voorkom schulden met hoge rentes. Ben je schulden vrij voorkom dat je opnieuw de bovenstaande stappen moet doorlopen. Je hebt de bovenstaande weg af moeten leggen en dat was niet makkelijk. Leer van deze ervaring door nieuwe hoge schulden te voorkomen en probeer te sparen voor een betere toekomst.

Succes

Categorie: Geen categorie

Geef een reactie